Odměna a pokárání

Jak a čím krmit. Jak na výchovu. Jak cvičit štěňátko.

Odměna a pokárání

Příspěvekod vlanovotna » 16 bře 2009 18:32

Dobrý den,
se svým nyní 10měsíčním štěnětem chodíme od 4 měsíců na "cvičák". Zde se učí správnému a poslušnému chování a provedení pokynů, za jejichž úspěšné provedení bývá odměňován, ale za jejich neprovedení není trestán.
V současné době se nám 2krát stalo, že když byl ve volné přírodě puštěn navolno, že na delší dobu utekl a neposlechl na pokyn ke mně. Chtěla bych vědět, jakým způsobem se může za neuposlechnutí potrestat. Děkuji Novotná
vlanovotna
 
Příspěvky: 1
Registrován: 07 lis 2008 23:29

Re: Odměna a pokárání

Příspěvekod jelen » 16 bře 2009 18:57

Dobrý den,

výcvik psa musí zahrnovat jak cukr tak i bič. A s bičem se musí pracovat velmi opatrně. Myslím, že s bičem již pracujete jen si to neuvědomujete. Uvedu příklad: Dáte psovi příkaz "Sedni!", pokud ihned nesedne rukou mu stlačíte zadek k zemi. To je podmíněný (slovní) a nepodmíněný (ruční) příkaz.
Od cca osmi měsíců se pes dostává do puberty a zkouší co mu projde. Útěk se trestá špatně, protože potřebujete psa potrestat ihned, ne až se vrátí k Vám o své vůli. Pokud by se mi povedlo psa odchytit před tím než se vrátí sám, a pozor žádné honění, tak bych mu vynadal co se do něj vejde. Pokud se vrátí sám, žádné trestání, pouze připnout na vodítko a nejkratší cestou domů, po cestě žádné očmuchávání a očůrávání, žádná komunikace se psem. Líp poradit neumím. Existují ještě elektrické obojky, ale tím můžete víc zkazit než napravit. Stále procvičujte příkaz "Ke mně" používejte píšťalku na přivolání, je slyšet na delší vzdálenost. A naučte psa stop hvizd.
jelen
Site Admin
 
Příspěvky: 120
Registrován: 04 lis 2008 23:58


Zpět na Krmení, výchova a výcvik

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron