od jelen » 28 kvě 2009 19:04
Zdravím,
pejsek by neměl jít do vody dokud není očkován proti leptospiróze, dále dávejte pozor aby neprochladl, ale to v začínajícím létu snad nehrozí. Labrador je vodní psisko, určitě bude mít tendence navštívit každou louži.
Ke krmení: rozhodně fenku netrapte hlady, to ji naopak kosti může poškodit. Píšete že krmíte těstovinami. Já bych vám toto nedoporučoval. Nedokážete fence dát kompletní stravu. Krmte jej jenom kvalitními granulemi (Purina ProPlan, Royal Canin, atd.) to vám dá jistotu, že pejsek dostává vše co k zdravému růstu potřebuje. Nemusíte se bát dát ji občas nějakou ňamku, vejce, ovoce, zeleninu a případně i ty těstoviny. O výživě jsem psal .
U labradorů a dalších velkých plemen je problém s dědičnou náchylností k .
S výcvikem se začíná od tří měsíců. Já mám zkušenosti s výcvikem retrieverů k lovecké upotřebitelnosti, jak naučit fenku, aby zabránil Vaši dcerce před vzetím roha Vám neporadím. Asi bych se spíž snažil vyřešit problém s dcerou než učit psa ... vlastně ani nevím co. Co si představujete pod hlídáním dcerky? Pokud nemáte žádné zkušenosti s výcvikem doporučuji cvičák.