Dobrý den, měla bych par dotazů ohledně naší fenečky protože je malá a většina rad co jsem našla se věnuje starším stěňátkům. Naší Belu máme doma 2 dny a její 5 tydnů (tu jsem zjistila že je to málo na obděr od matky, boužel stalo se, spoléhala jsem na majitelku že ví co a jak.) Rovnou píšu že jsme s přítelem začátečníci, zkušenosti máme akorad z potkanama, což nám tu asi nepomuže . Takže k dotazům:
1,Co po ní vlastně můžem chtít když je tak malá? Jak se k ní chovat? Na zavolání tak nějak přiběhne, ráda nás okusuje, na to používáme Fuj zatím bez velkého úspěchu. Myslíte že je to tím věkem?
2,Má smysl jí už teď uči nějaké povely? popřípadně jaké.
3, Čůrání stálé téma. Když je v ohrádce jde krásně čůrat na plenu (chválíme jak můžeme), ale jakmile je mimo ohrádku čůrá kde jí napadne (většinou jí stíháme rychle přenést). Je to jejím věkem že jednou to udělá dobře a podruhé ne?
4, Kvůli čůráí na koberec je v ohrádce, když nejsme přímo u ní(jdem na wc, najíst se a přez noc) jinak by mohla být bez ní a na to navazuje daší dotaz. Jakmile je v ohrádce spustí neskutečnou srdcervoucí sonátu přez den je to jedno, ale v noci jakmile se probudí začne. Takže třeba 5x za noc k ní vztáváme ( je s náma v pokoji tak 1,5m od postele kde má pelíšek, hračky, krmení a záchod.) uspíme ji a za cca 2 hod to jede od znova. Má smysl jí nechat řvát a nevšímat si jí? přejde jí to když zjistí že řevem nikdo nepřijde? ( v noci to nejde vzbudila by celej barak) popřípadně dát jí do vedlejšího pokoje? kde bude sama?
5, Jídlo Od původních majitelů byla zvykla na Pro plan puppy a plnotučné mléko (v tom pokračujem) Jak je to se zeleninou a pamlskama v tomto věku? máme ještě počkat nějaky tyden něž jí to začnem dávat, nebo už můžem teď? Jaké pamlsky jsou vhodné pro tento věk? třeba jako odměna za vyčůrání na správné místo - pochopí když je tak malá za co má ten pamlsek ?
Tak nic jiného mě zatím nenapadá, snad jsem Vás moc nezahltila otázkama . Předem moc děkuji za odpovědi.